Lentäjien työhaastattelussa ällistyttävä yksityiskohta: ”Läpäisin kaikki muut vaatimukset”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Matkustajakoneen lentäjäksi pääseminen ei ole helppoa, sillä usean vuoden koulutuksen ja aerodynamiikan sekä lentokoneiden tekniikan tuntemisen lisäksi heillä täytyy olla hyvä stressinsietokyky ja taito toimia paineen alla.

Vastuullinen ja vaativa työ tarkoittaa ankaria valintakriteereitä. Kiinalaisten lentäjien täytyy kuitenkin läpäistä vielä eräs koe, jonka harva osaa ajatella liittyvän matkustajakoneen ohjaamiseen.

Paikalliset työhaastattelijat nimittäin vaativat saada haistaa lentäjäksi töihin hakevien kainalot. Tällä tavalla halutaan varmistaa, ettei pilotti eritä liikaa hikeä lentäessään ja häiritse matkustajia hajullaan.

Female First -lehden mukaan työnhakijoita on käännytetty pois, kun he eivät ole läpäisseet hajutestiä. Kiinalaisilla lentäjäksi haluavilla pitää myös olla miellyttävät kasvot ja he eivät saa olla yli 189 senttiä pitkiä.

– Läpäisin kaikki muut vaatimukset. En kuitenkaan saanut töitä kainaloideni vuoksi, sillä ne ovat aina hieman haisevat, kertoo hylätty lentäjäehdokas sivustolle.