Näin ruhtinaallisesti Daniel Craig tienaa James Bond -rooleista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tuoreimmissa James Bond -elokuvissa päätähtenä nähty Daniel Craig on tekemässä Bond-historiaa, sillä hänestä on tulossa pisimpään salaista agenttia valkokankaalla näytellyt tähti. Näyttelijälle nimittäin tarjottiin taannoin miljoonasopimusta useista tulevista Bond-elokuvista.

44-vuotias miestähti on tuoreen sopimuksensa myötä eniten James Bond -roolillaan ansaitseva näyttelijä. Female First -verkkosivuston mukaan Daniel Craig ansaitsee liki 39 miljoonaa euroa sopimuksella, joka velvoittaa hänet mukaan vielä kahteen Bond-seikkailuun. Pelkästään Skyfall-elokuva tuotti miehelle noin 13 miljoonaa euroa.

Sean Connery ansaitsi ensimmäisellä James Bond -elokuvalla noin 12.500 euroa, ja summa kasvoi sitä mukaan mitä enemmän 007-seikkailuja tehtiin. Nykyiseen kurssiin suhteutettuna Connery ansaitsi elokuvista noin 272.000 – 3.700.000 euroa. Daniel Craigin jälkeen eniten Bond-roolilla tienannut näyttelijä oli Pierce Brosnan.

Skyfall on vasta saanut ensi-iltansa maailmalla, mutta tuottajat ovat jo vauhdilla suunnittelemassa seuraavaa James Bond -elokuvaa. Vielä nimeämättömän elokuvan kuvaukset on määrä aloittaa ensi vuoden syksynä, ja ensi-iltaa tähtäillään syksylle 2014. 24. agenttielokuvan juonikuvio on vielä tarkoin varjeltu salaisuus, josta tähän mennessä tietävät vain tuottajat ja päänäyttelijä Daniel Craig.