Facebookin uusi ominaisuus tekee käytöstä turvallisempaa

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook on ollut viime aikoina usein otsikoissa sekä kyseenalaisen yksityisyyden suojansa että erilaisten huijausviestien merkeissä. Nyt palvelu on ilmoittanut toteuttavansa muutoksen, joka todennäköisesti tekee käytöstä entistä turvallisempaa.

Facebook ottaa nimittäin viimeinkin yleiseen käyttöön salatun https-yhteyden. Saman ominaisuuden on aiemminkin voinut saada halutessaan käyttöönsä, mutta se on pitänyt osata kytkeä itse päälle.

Uutta ominaisuudessa on se, että jatkossa salattu yhteys tulee kaikille käyttäjille automaattisesti. Jatkossa käyttäjän tulee itse muuttaa asetuksia, mikäli haluaa käyttää yhteisöpalvelua salaamattomalla yhteydellä.

Kuten Facebookin ominaisuudet usein, myös tämä otetaan käyttöön asteittaisesti. Toisin sanoen eri maat siirtyvät siihen eri aikoihin. Tällä kertaa ensimmäisenä ominaisuus tulee käyttöön Yhdysvalloissa, TechCrunch raportoi.