BBC:n pedofiliakohu paisuu: Suosikkikoomikkoa syytetään lapsen hyväksikäytöstä

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Brittiläinen suosikkikoomikko Freddie Starr nousi tunnetuksi jo 1970-luvulla. Sittemmin laulajanakin työskentelevä tähti on ollut useasti maansa viihdelehtien otsikoissa. Vuonna 1986 The Sun -lehti uutisoi tapauksesta, jossa Freddien väitettiin syöneen lemmikkihamsterin.

Britannian yleisradioyhtiö BBC on parhaillaan historiansa pahimmassa kurimuksessa, kun sen sisältä on paljastunut pedofiliarinki, jossa on jopa 450 nuorta uhria. Tekijöiksi epäillään lukuisia tunnettuja radio- ja televisiotähtiä. Yhtiön väitetään peitelleen järjestelmällisesti hyväksikäyttöjä, ja tapauksen vuoksi yhtiön johdosta onkin jo eronnut useita johtajia. Pedofiliarinki alkoi paljastua, kun televisiotähti Jimmy Savilen uhreja alkoi astua julkisuuteen hänen kuolemansa jälkeen.

Nyt myös suosikkikoomikko Freddie Starrin väitetään käyttäneen 14-vuotiasta Karin Wardia seksuaalisesti hyväkseen BBC-televisiokanavan pukuhuoneessa. 69-vuotias perheenisä ei saa tällä hetkellä tavata edes lapsiaan ilman valvontaa. Televisiotähden mukaan poliisitutkimukset ovat tehneet hänen elämästään helvetin.

– Elämäni on pilalla. Olen niin epätoivoinen, että välillä haluaisin kaiken loppuvan. Tämä on niin hirveää, sillä olen täysin syytön. Tunnen itsetuhoisia ajatuksia, Freddie Starr kertoi The Daily Mail -sivuston mukaan.

Karin Ward -nimisen naisen mukaan Freddia Starr ahdisteli häntä seksuaalisesti 40 vuotta sitten Jimmy Savilen seksijuhlissa. Tapahtuneen aikaan teini-ikäisen Wardin mukaan Starr muun muassa kouri häntä intiimeistä paikoista. Televisiotähti on huolissaan siitä, että hurjat syytökset vaikuttavat negatiivisesti hänen koomikon uraansa.

Freddie Starr joutui keskeyttämään kiertueensa vuonna 2010, koska hän sai sydänkohtauksen. Koomikko olikin pitkään tauolla ja palasi vasta tänä vuonna takaisin töihin. Vuonna 2007 hauskuuttaja antoi Herald Express -lehdelle haastattelun, jossa hän kertoi muun muuassa joutuneensa lapsena isänsä pahoinpitelemäksi. Koomikko kertoi, että väkivaltainen isä oli murtanut poikansa jalat. Freddie joutui huostaanotettavaksi jo kuusivuotiaana.