Piraattipuolue pikkutytön piratismijutusta: ”Ällistyttävää kohtuudentajun puutetta”

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Piraattipuolue on nyt kommentoinut suomalaisia tänään kuohuttanutta tapausta, jossa pikkutytön tietokone takavarikoitiin poliisin kotietsinnässä ja jossa Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus TTVK -yhdistys vaati tytön isältä 600 euron korvauksia sekä vaitiolosopimuksen allekirjoittamista.

Tyttö oli ladannut tietokoneelle epähuomiossa torrent-tiedoston googlettaessaan Chisun musiikkia. Piraattipuolue tuomitsee yhdistyksen toimet jyrkästi. Sen mukaan vaitiolosopimuksen vaatiminen heikentää kansalaisten oikeusturvaa ja osoittaa, että toimet eivät järjestön itsensäkään mielestä kestä päivänvaloa.

– TTVK osoittaa ällistyttävää kohtuudentajun puutetta kerta toisensa jälkeen. Tällainen toiminta vaitiolosopimuksineen vaikuttaa kiristykseltä, toteaa Piraattipuolueen puheenjohtaja Harri Kivistö.

Tytön isälle esitetty 600 euron korvausvaatimus on puolueen mielestä kohtuuton, koska tosiasiallista haittaa ei ole osoitettu, ja koska albumin hinta on kaupassa vain muutamia prosentteja vaatimuksen määrästä.

– On tärkeä muistaa, että TTVK on pelkkä työkalu, jota heiluttavat jäsenjärjestöt, muun muassa Teosto, Gramex, MTV3 ja Yle. Näiden tahojen tulisi ottaa enemmän vastuuta TTVK:n toimista, Kivistö huomauttaa.

Aiemmin tänään myös Chisun levy-yhtiö Warner kommentoi asiaa Staralle.