Rocktähti aiheutti paniikin: Käsikranaatti lentokentän turvatarkastuksessa – lentoja peruttiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuonna 1983 Yhdysvaltain Oklahomassa perustettu The Flaming Lips on yksi arvostetuimmista pitkän linjan vaihtoehtorock-yhtyeistä. Yoshimi Battles the Pink Robots -albumillaan suuremman yleisön tietoisuuteen noussut bändi on vieraillut Suomessa kaksi kertaa, vuonna 2007 Ruisrockissa ja 2009 Pitkä Kuuma Kesä -festivaaleilla Helsingissä.

The Flaming Lips -yhtyeen nokkamies Wayne Cole on nyt aiheuttanut polemiikkia tuotuaan lentokentän turvatarkistukseen käsikranaatin. Daily Mail -lehden mukaan Oklahoman Rogersin lentokenttä suljettiin tapauksen myötä, mikä puolestaan johti useiden lentojen peruuntumiseen.

Erityisen sekavan tilanteesta teki se, että lentokentän turvatarkastuksessa ei ollut lainkaan ”pommimiehiä” paikalla tarkistamassa räjähteen aitoutta. Ennenkin erikoisilla tempauksillaan kohahduttaneen Wayne Colen kerrotaan olevan aiheuttamastaan paniikista pahoillaan.

Yhtyeen musiikkiin pohjautuvan musikaaliin ennakkoesitykseen matkalla ollut laulaja kertoi saaneensa kranaatin lahjaksi juhlissa, ja pakanneensa sen hajanmielisyyksissään muiden matkatavaroiden joukkoon.

– Anteeksi anteeksi anteeksi!! Kaikille, joille aiheutin häiriötä kranaattini vuoksi Oklahoman lentokentällä, Cole ilmoitti myöhemmin Twitter-tilillään.