Poliisi julkisti karut luvut: Miljoonat syyllistyvät tähän rikokseen!

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Yhdysvalloissa järkytti äskettäin erään järjestön tekemä tutkimus, jonka tulosten mukaan yli puolet 17 – 18 -vuotiaista teineistä kirjoittaa tekstiviestejä tai lähettää sähköposteja ollessaan auton ratissa. Nyt Britanniassa on toteutettu samantyyppinen tutkimus autossa tekstaamisesta.

LV-vakuutusyhtiön teettämän tutkimuksen mukaan yli 11 miljoonaa brittiä myönsi käyttävänsä kännykkää autoa ajaessaan. Vakuutusyhtiö selvitti tutkimuksessa kymmenien poliisilaitosten kirjaamia rikoslukuja. Tulokset osoittavat, että yli miljoona brittiä on saanut sakon kännykän käytöstä auton ratissa vuosina 2003 – 2012.

Lisäksi selvisi, että 353.000 ihmistä on aiheuttanut tekstaamisen takia onnettomuuden tieliikenteessä. Vuonna 2003 Britanniassa sakotettiin vain 464 ihmistä kännykän käytöstä ajaessa, kun taas vuonna 2010 luku oli 161.000. Tutkimuksen mukaan neljännes autoilijoista kertoi muun muassa lukevansa sähköpostejaan, surffailevansa netissä ja käyttävänsä sosiaalisen median palveluita auton ratissa.

– Yksi viidestä autoilijasta pitää kännykän käyttöä auton ratissa hyväksyttävänä. Laista huolimatta yksi kolmesta autoilijasta käyttää kännykkää autoa ajaessaan, tutkimuksessa kerrottiin The Daily Mail -sivuston mukaan.