One Direction listaykköseksi 32 maassa – ennätykset paukkuvat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Supersuositun poikabändi One Directionin juuri julkaistu Take Me Home –albumi on noussut listojen kärkeen 32 maassa. Yhtyeen albumia myytiin ensimmäisen viikon aikana yli miljoona kappaletta.

Kotimaassaan Briteissä One Direction vei yhtä aikaa ykkössijan myös singlelistalla, kun uusi Little Things –single nousi suoraan kärkeen. Yhdysvalloissa One Direction puolestaan teki historiaa olemalla ensimmäinen brittibändi, joka on noussut kahdella ensimmäisellä albumillaan suoraan listaykköseksi. Yhtye rikkoi myös iTunesin pre-order ennätyksen myymällä Yhdysvalloissa 130.000 albumia ennakkoon.

Yhtyeen suosio näkyy vahvasti Suomessakin, sillä 9. marraskuuta julkaistu albumi meni heti julkaisupäivänä iTunesin ykköseksi. Lisäksi julkaisuviikolla Take Me Home otti kärkisijan Rumban albumilistalla ja Anttilan viikon myydyimpien albumien Top 20 –listalla. Take Me Home nousi myös suoraan virallisen albumilistan sijalle kaksi.

One Direction on Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles ja Louis Tomlinson. Vuonna 2010 pojista tuli One Direction Brittien X-Factorissa, jossa Simon Cowell yhdisti soolona kisailevat pojat. X-Factorin jälkeen One Direction on ylittänyt uskomattoman 15 miljoonan myynnin rajapyykin. Menneen vuoden aikana yhtye on myös ehtinyt keräämään useamman palkinnon musiikkialan gaaloista. Näihin kuuluvat muun muassa Brit Award, kolme palkintoa Teen Choice Awardseista, kaksi MTV:n European Music Awardseista ja kolme MTV:n Video Music Awardseista.