Virtsasta sähkövirtaa: Afrikkalaiset teinitytöt kehittivät pissageneraattorin

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Kehitysmaissa eräs suurista ongelmista on nykyisin sähkövirran saaminen niin jääkaappeihin kuin tietokoneisiin ja matkapuhelimiin. Nyt teini-ikäiset nigerialaiset tytöt ovat osoittaneet, että myös nuoret tytöt voivat kehittää hyödyllisiä keksintöjä.

Kuva: Vimeo

Nigerian 162 miljoonasta asukkaasta puolet elävät ilman sähköliittymää, joten sähkön saaminen vaihtoehtoisilla tavoilla on erittäin tärkeää. Nyt neljä Lagosissa asuvaa teinityttöä on kehittänyt mielenkiintoisen tuotteen, joka tekee sähköä virtsasta. Maker Faire -blogin mukaan kolme 14-vuotiasta ja yksi 15-vuotias halusivat riippumattoman sähkönlähteen, ja löysivät sellaisen yllättävästä paikasta.

Tyttöjen keksintö erottelee virtsassa olevat vedyn, typen ja veden. Eroteltua vetyä käytetään siihen, että se tuottaa voimaa kaasusylinterissä ja sitä kautta lopulta sähkövirtaa. Tyttöjen tuote tuottaa litralla virtsaa peräti kuusi tuntia sähkövirtaa. Blogissa tosin todettiin, että käytännössä vekotin on räjähdysaltis laite.