Euroopan upeimmat design-hotellit listattiin – näissä on tyylikästä asua

Matkailu · Stara.fi

Helsingin vuosi designpääkaupunkina alkaa olla hiljalleen jo loppusuoralla, mutta tyylikästä suunnittelua löytyy kaupungista toki jatkossakin. Design-hotelleista puhuttaessa täytyy kuitenkin ottaa katsetta myös hieman pääkaupungin ulkopuolelle.

Nyt suosittu hotellivarauspalvelu Hotels.com on listannut käyttäjiensä perusteella Euroopan upeimmat design-hotellit. Helsingistä listalle on noussut hotelli Klaus K, joka on suunniteltu ja sisustettu Suomen kansalliseepoksen, Kalevalan, hengessä. Hotellin huoneet kuvastavat Kalevalan pääteemoja, kuten kateutta, intohimoa tai mystiikkaa.

Kuva: Klaus K
Kuva: Klaus K

Itävallasta listalle on päässyt Wienissä sijaiseva Hotel Topazz, joka on kaupungin historiallisessa ensimmäisessä kaupunginosassa sijaitseva futuristisen vihreä hotelli.

Lontoota listalla edustaa puolestaan The Soho Hotel, jonka sisustuksessa on sekoitettu peribrittiläisiä kukkakankaita yhteen modernin taiteen kanssa. Yhdessä huoneista on esimerkiksi sulassa sovussa yhdistelty kirkkaanvihreää taidetta, tummaa puulattiaa sekä mustavalkoista seinätapettia.

Espanjan Madridia design-hotellien listalla edustaa Hotel De Las Letras, joka on taiteiden kohtaamispaikka Madridin vanhassa kirjallisuuskorttelissa. Hotellin sisustuksessa sekoittuvat kirjallinen ja visuaalinen taide, sillä käytävät on päällystetty mosaiikkiteoksilla ja hotellihuoneiden lämminsävyisillä seinillä voi lukea esimerkiksi Nietzschen kuolemattomia lauseita.

Saksasta listalle on päätynyt Hampurissa sijaitseva Hotel East, jossa voi tuntea olevansa tippukiviluolassa, holvikellarissa tai kaukana tulevaisuudessa. Hotellin ja sen huonekalut on suunnitellut amerikkalainen Jordan Mozer. Hotelli ei keskity tuottamaan pelkästään visuaalisia elämyksiä, vaan jokainen hotellin kerros myös tuoksuu erilaiselle.