Steven Spielberg ei saanut ohjata James Bond -elokuvaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

65-vuotias elokuvaohjaaja Steven Spielberg tunnetaan yhtenä Hollywoodin suurimmista kultasormista. Mies on uransa aikana ohjannut lukuisia yleisö- ja arvostelumenestyksiä, kuten Tappajahai, E.T., Schindlerin lista, Jurassic Park ja Pelastakaa sotamies Ryan. Spielberg on tunnettu myös tuottajana ja hyväntekijänä.

Steven Spielberg maine elokuvaohjaajana oli hyvä jo hänen uransa alkuvaiheilla, sillä Tappajai ja Kolmannen Asteen Yhteys olivat olleet suuria menestyksiä ympäri maailmaa. Daily Mail -lehden haastattelun mukaan hän ei kuitenkaan saanut aikoinaan lupaa yhden unelmaprojektin tekemiseen. Se oli James Bond -elokuvan ohjaaminen.

– Menin James Bond-elokuvien tuottajan Cubby Broccolin luokse, ja kysyin voisinko ohjata 007-elokuvan. Hän vastasi ”ei”. En ole ikinä kysynyt uudelleen. Sen sijaan tein Indiana Jones -elokuvat, Spielberg tunnustaa.

Kuten Hollywoodin historia osoittaa, Indiana Jones -elokuvat paljastuivat hyväksi lohdutuspalkinnoksi Spielbergille. Ne ovat tuottaneet yhteensä satojamiljoonia dollareita. Ohjaaja kertoo nähneensä tuoreimman Bond-seikkailu Skyfallin ja aikovansa katsoa sen uudelleen. Miehen tuorein oma ohjaustyö on hiljattain Yhdysvalloissa ensi-iltansa saanut Lincoln.