Salkkaritähti Staralle: ”Oon ylpee siitä leimasta jota kannan”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Suomalaisnäyttelijä Mikko Parikka on tullut televisiokatsojille tutuksi Salatut elämät -sarjasta, mutta pian hänet nähdään myös valkokankaalla Nightmare – painajainen merellä -elokuvassa.

Parikan ura Salatuissa elämissä alkoi vuonna 2010, jolloin hän ilmestyi sarjaan hurmaavana Jiri Viitamäkenä. Nappisilmäisen komistuksen vakiinnutettua näkyvyytensä Pihlajakadun arjessa kiinnittivät häneen huomionsa myös monet sarjan naiskatsojat. Tätä mieltä Mikko on Salkkari-tähden leimasta.

– Julkisuudesta en nyt varsinaisesti hirveesti pidä, mutta kyllä mä oon ylpeä siitä, että Salkkareissa saan näytellä. Moni vois aatella, että… No, aika negatiivisia suhtautumisiakin oon joutunut kokemaan. Mä oon ainakin ylpee siitä leimasta jota kannan, koska niin moni kattoo ja fanittaa sarjaa, Mikko Parikka kertoi Staralle.

Kuva: FS Film Oy

Salatut elämät -sarjan nuoret tähdet ovat ohjelman alkuvuosilta lähtien onnistuneet saamaan huomattavaa huomiota mediassa. Näyttelijän arkipäivään saattaa myös kuulua se ilmiö, että katsojat mieltävät hänet esittämäkseen hahmoksi. Kumpaa kadulla huudellaan, Jiriä vai Mikkoa?

– Kyl Jiriä huudellaan ja aika paljon ihmiset tunnistaa, mutta suomalaiset ei onneksi niin hirveesti perään huutele. Ne enemmänkin tuijottaa.