Mikko Parikka: ”Salkkaritähti on vakavasti otettava näyttelijä”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Näyttelijä Mikko Parikka on tullut tutuksi lähinnä Salatut elämät -sarjasta, jossa hän näyttelee Jirin hahmoa. Pian Parikka on kuitenkin myös elokuvatähti uudessa Nightmare – painajainen merellä -elokuvassa.

Salatut elämät -sarja on saanut alusta asti palautetta puoleen jos toiseen, ja osa televisiota katsovasta yleisöstä tuomitseekin sen rankalla kädellä. Stara päätti koettaa kivellä jäätä ja kysellä nuorelta näyttelijälahjakkuudelta provokatiivisen kysymyksen. Onko Salkkari-tähti vakavasti otettava näyttelijä?

– Kyllä on. Vaikka se mielletäänkin saippuagenreen kuuluvaksi, niin nykyään kun sitä katsoo, kyllä se alkaa olemaan jo aika uskottavaa draamaa. Ja sitten kun miettii, keitä näyttelijöitä Salkkareissa on näytellyt, niin se on mun mielestä aika hyvä argumentti. Tälläkin hetkellä vakituisena on Jussi-palkittu näyttelijä ja sieltä on lähtenyt tyyppejä Jasper Pääkkösestä lähtien, Mikko Parikka toteaa jämäkästi.

Kuva: FS Film Oy

Viihteellinen lähihistoria on osoittanut, että ennen pitkää nuoret Salkkari-tähdet ovat siirtyneet sarjasta uusille laitumille. Saku Salinia näytellyt Jasper Pääkkönen on hyvä esimerkki tähdestä, joka on onnistunut luomaan näyttävän elokuvauran sarjasta lähtemisensä jälkeen. Mikolla on mielessään erilaiset kuviot.

– Ensinnäkin mä mielellään jatkasin Salkkareissa eläkeikään asti, koska se on parasta mitä mä tiedän. Jos mun Salkkari-tie loppuu, niin miksei, kyllähän näytteleminen on tosi kivaa, mutta kyllä mä enemmän tähtään tonne opiskelupuolelle. Teologiseen ja uskonnon opettajaksi toivottavasti joskus valmistun.