Kuurosokea kolmijalkainen koira pelasti perheensä tulipalosta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Lemmikkieläimet, etenkin koirat, saattavat oikealla tavalla kasvatettuina olla erittäin lojaaleita omistajiaan kohtaan. Eläinten tiedetään jopa pelastaneen omistajiaan uhkaavissa tilanteissa. Yksi tällainen tapaus sattui hiljattain Yhdysvaltain Oklahomassa.

Seitsemänkuukautinen True on sokea, kuuro ja kolmijalkainen mäyräkoira, mutta onnistui puutteistaan huolimatta pelastamaan isäntäperheensä sähkölaitteesta alkunsa saaneen tulipalon kynsistä. Oklahoman Grady Countyssa asuva Crosleyn perhe heräsi, kun koira raapi heidän oveaan ja haukkui sen toisella puolella. Pian he huomasivat talon olevan tulessa.

– Luulin, että Truen piti päästä ulos. Kun avasin oven, näin liekkejä joka paikassa. Siinä vaiheessa, kun olin takaovella, kaikki ikkunat olivat rikki ja tuli paloi jokaisessa huoneessa. Menetimme kaiken talossa olleen omaisuuden, perheen äiti Katie kertoo KFOR-TV -kanavan haastattelussa.

Crosleyt ovat harmissaan tunnearvoa sisältäneiden esineiden menetyksestä. He ovat kuitenkin kiitollisia True-koiralle, joka palkitsi isäntiensä huolenpidon pelastamalla heidän varmalta kuolemalta.