Miestenlehden pilakuva oli Facebookille liikaa

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin sosiaalinen media Facebook pyrkii pitämään palvelussa julkaistun kuvamateriaalin mahdollisimman siistinä. Suomessa esimerkiksi Petri Nygård on suljettu hetkeksi palvelusta, kun kuvassa näkyi naisen paljas rinta. Nyt ongelmiin on joutunut brittiläinen miestenlehti.

Zoo Magazine julkaisi Facebook-sivuillaan pilakuvan, jossa nähtiin rannalla nautiskeleva bikiniasuinen kaunotar. Neitokainen oli kuitenkin leikattu kahteen osaan ja lehti kysyi lukijoitaan kumman puolen he ottaisivat. Kuvassa ei siis ollut lainkaan alastomuutta, mutta siitä huolimatta Facebook poisti kuvan palvelusta.

Kuva: Facebook

Kuva poistettiin sen jälkeen, kun Australian mainontaa valvova Advertising Standards Bureau valitti siitä Facebookille. Päätös oli kuitenkin ilmeisesti virheellinen, koska lehden mukaan kyseessä ei ollut mainos, vaan toimituksellinen materiaali. ASB:n toimivalta ei ulotu toimitukselliseen materiaaliin, vaan rajoittuu ainoastaan mainontaan.