Suomalainen lyhytelokuva Treffit valittiin Sundance-elokuvajuhlille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Jenni Toivoniemen lyhytelokuva Treffit (The Date) on valittu Sundancen elokuvajuhlien kansainväliseen lyhytelokuvakilpailuun neljäntoista elokuvan joukkoon. Tuffi Filmsin ja Aalto-yliopiston elokuvakoulun yhteistuotantona toteutettu elokuva sai ensi-iltansa syksyllä Nordisk Panoramassa.

Elokuvassa teini-ikäinen poika joutuu isännöimään treffejä äitinsä kollikissalle. Kyseessä on Jenni Toivoniemen ensimmäinen lyhytelokuva ohjaajana. Hän opiskelee Aalto-yliopistossa käsikirjoitusta ja ohjausta maisteriopiskelijana.

Robert Redfordin vuonna 1978 perustama Sundance on yksi maailman merkittävimmistä elokuvafestivaaleista. Tänä vuonna Sundanceen haki ennätyksellisesti yli 8000 lyhytelokuvaa, joista alle prosentti valittiin ohjelmistoon. Sundancen elokuvafestivaali järjestetään 17. – 27. tammikuuta 2013 Park Cityssä Utahissa.