Elefantit riehuivat aitauksessa – eläintarha lahjoittaa pois

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Eläinten älykkyydestä on keskusteltu viime vuosina runsaasti myös akateemisessa maailmassa, ja monet tutkijat pitävätkin elefantteja yllättävän lahjakkaina otuksina. Joskus kyseisen eläinlajin edustajat voivat kuitenkin myös öykkäröidä.

Hollantilaisen Noorder-eläintarhan elefanttien keskuudessa alkoi varsinainen show, kun lauman matriarkka kuoli. Norsut aloittivat taistelun lauman johtajuudesta, minkä ansiosta ne herättivätkin jatkuvasti vaikeita tilanteita aitauksessaan.

Eläintarhan työntekijät ovat nyt niin kyllästyneet tappeleviin elefantteihin, että he haluavat antaa eläimet ilmaiseksi toisiin eläintarhoihin. Heidän kuvauksensa mukaan norsut muun muassa puskevat toisiaan, lyövät kärsällään ja läpsäyttelevät toisiaan korviin.

– Tilannetta ei voi hallita, kommentoi eläintarhan biologi Webren Landman Mandolin Times -lehdelle.