Koditon sai poliisilta kengät – joutui hengenvaaraan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Internetissä levisi viime viikolla valokuva, jossa newyorkilainen poliisi lahjoitti kodittomalle miehelle uudet kengät. Tapaus noteerattiin pian laajasti myös muissa medioissa. Kuvan poliisin, Larry DePrimon, tekoa ylistettiin kunnioitettavana esimerkkinä.

Tekoa pidettiin esimerkkinä siitä kuinka viranomaiset voivat suojella kansalaisia myös tavanomaisesta poikkeavilla tavoilla. Koditon kenkien saaja tunnistettiin pian Jeffrey Hillman -nimiseksi 54-vuotiaaksi mieheksi.

New York Times -lehden mukaan Hillman kuitenkin bongattiin viime sunnuntaina ilman tuoreita kenkiä Manhattanin Upper West Siden kaupunginosassa. Mies väittää joutuneensa kenkien vuoksi vaaraan, ja kulkevansa siksi ilman niitä.

– Kengät ovat piilossa. Ne ovat ison summan arvoiset, ja saattaisin menettää henkeni niiden vuoksi, Hillman kommentoi lehdelle.

Jeffrey Hillman kertoo kuitenkin olevansa kiitollinen poliisin hyväntekeväisyydestä ja toivoo, että maailmassa olisi enemmän hänen kaltaisiaan ihmisiä. Miehen kerrotaan työskennelleen Yhdysvaltain armeijan ruokaspesialistina 80-luvun alkuun saakka. 90-luvulla hän joutui vararikkoon, ja on elänyt viimeisen vuosikymmenen kodittomana.