Vastaisku Barbie-nukeille – nukkeuutuus ole missin mitoissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituimpiin leluihin lukeutuvat Barbie-nuket ovat vuosikymmenten aikana saaneet runsaasti jäljittelijöitä, mutta kaikkien lasten vanhemmat eivät ole olleet kovinkaan innostuneita näistä hittileluista. Barbien väitetään antavan lapsille väärän kuvan ihannevartalosta.

Nyt tähän markkinarakoon on iskenyt brittiläinen leluvalmistaja Arklu, joka on lanseerannut uuden konservatiivisen ja realistisen Lottie-nukkemalliston. Lottie-nuket eivät nimittäin ole yhtä laihoja ja rintavia kuin Barbiet, sillä niiden vartalot ovat päätä lukuunottamatta kuin kohderyhmällä – yhdeksänvuotiailla tytöillä. Myös Lottien vaatteet ovat huomattavasti konservatiivisempia ja peittävämpiä kuin verrokeillaan.

– Näissä ei tavoitella aikuisten maailmaa paljastavilla vaatteilla, koruilla, tatuoinneilla, meikkaamisella ja korkeilla koroilla. Nämä ovat tytöille tarkoitettuja tyttönukkeja, yhtiön johtaja Lucie Follett kertoo.