Teuvo Hakkarainen linnanjuhlien kättelykohusta: ”Ottaisin niska-perse -otteen”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Torstaina juhlituissa itsenäisyyspäivän linnanjuhlissa sattui tilanne, jota on ihmetelty laajasti erityisesti sosiaalisessa mediassa. Televisiolähetyksestä nimittäin nähtiin, että Iranin suurlähettiläs Seyed Rasoul Mousavi ei kätellyt juhlien emäntää Jenni Haukiota.

Tapaus on herättänyt vilkasta keskustelua sosiaalisen median lisäksi myös asiasta uutisoineen Ilta-Sanomien verkkosivuilla. Perjantai-iltana tapausta käsiteltiin myös suorassa Enbuske & Linnanahde Crew -ohjelmassa, jossa oli haastateltavana muun muassa perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen.

Kuva: Sub, Enbuske & Linnanahde Crew

Kansanedustaja tunnetaan islamia kohtaan esittämästään kritiikistä, joten Iranin suurlähettilään kättelemättömyys tuli puheeksi myös haastattelussa. Hakkaraisella oli suurlähettilään käytöksestä varsin jyrkkä mielipide.

– Linnassa oli yks mielenkiintoinen juttu, siis Iranin edustaja kieltäytyi kättelemästä presidentin rouvaa Jenni Haukiota. Jos sä olisit presidentti ja sulla olis rouva, ja joku tulis sisään eikä kättelis sun rouvaa, niin mitä sä sanoisit? Tuomas Enbuske tiedusteli.

– En mä sanois mitään. Mä ottaisin niska-perse -otteen ja heittäisin pihalle, Teuvo Hakkarainen vastasi tuttuun tapaansa räväkästi.