9-vuotiasta koulutyttöä kiusattiin koulussa – laihdutti 30 kiloa

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Mediassa ovat viime aikoina nousseet huomion keskiöön ylipainoiset lapset, joiden terveydentila on aiheuttanut huolta terveydenhuollon asiantuntijoille. Kulttuurisen paineen takia monet lapset joutuvat myös koulukiusatuiksi muhkean ulkomuotonsa takia.

Nyt eräs yhdeksänvuotias kalifornialaistyttö on pudottanut 30 kiloa painostaan saatuaan tarpeeksi koulukiusaajistaan. 84 kiloa painanut koululainen joutui aiemmin muiden lasten pilkan kohteeksi, ja sai kuulla muun muassa olevansa lihava ja pullukka.

Breanna Bond -niminen tenava sai ravintoterapeuteiltaan ja äidiltään Hedi Bondilta ohjeet painonpudotukseen, mutta kieltäytyi aluksi elämästä niiden mukaan. Nokkela äiti tekikin treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta koko perheen jutun, mikä motivoi pikku neitokaista.

Breanna pudotti tasaisesti kilojaan esimerkiksi perheen tekemien pitkien kävelylenkkien avulla. Miltei ihannepainonsa 52 kiloa saavuttanut, ja nykyään päivittäin liikkuva koululainen kiittelee muuttuneesta ulkomuodostaan äitinsä kannustavaa suhtautumista.

– Joskus kroppani vain sanoo, että istu alas, en halua tehdä mitään. Äitini kuitenkin kannustaa minua jatkamaan, kertoo Breanna Bond CNN-kanavan uutisille.