”Ruumisarkussa makoilu auttaa rentoutumaan”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kuolemaan liittyvät kysymykset pyörivät silloin tällöin ihmisten mielissä. Nyt aiheesta huolestuneille kansalaisille on tarjolla erikoinen terapiamuoto. Sen väitetään valmistelevan ihmisiä siihen mitä heille tapahtuu kuoleman jälkeen – ja auttavan muutenkin rentoutumaan.

Ukrainalainen hauta-arkkujen valmistaja Stepan Piriyanuk tarjoaa niin kutsuttua ruumisarkkuterapiaa. Kuten nimestäkin ehkä voi päätellä, terapiamuodossa asiakas viettää 15 minuuttia ruumisarkussa. Asiakas saa itse valita, onko arkun kansi auki vai kiinni. Reuters -uutistoimiston mukaan Stepan väittää arkkusession jättävän ihmisen ”rauhalliseen kirkkauden ja autuuden tilaan”.

– Vanhempani säilyttivät hauta-arkkua ullakollamme. Isoäitimme kaipasi asuntoonsa huonekaluja, joten päätimme rakentaa hänelle sohvan ruumisarkusta. Siinä pystyi makoilemaan iltapäivällä ja hiljalleen totuttelemaan ikuisuuteen, Stepan Piriyanuk paljastaa oudon ideansa taustoja.

– Tänne voi tulla raskaan työpäivän jälkeen rentoutumaan. Se on upeaa. Sen jälkeen menen kotiin aivan erilaisessa mielentilassa, 51-vuotias asikas Anna Petrukhina kommentoi.