Pikkujoulujen krapulat tulevat tähtitieteellisen kalliiksi

Lifestyle · Tim Isokivi

Erilaiset työ- ja opiskelupaikkojen pikkujoulut ja joulujuhlat ovat varmasti käyneet jälleen monille tutuiksi vuoden vieriessä kohti loppuaan. Rankalla juhlinnalla on myös seurauksensa, ja krapulaisten työntekijöiden poissaolo on noussut ongelmaksi ainakin Iso-Britanniassa.

Tuoreen tutkimuksen mukaan noin neljäsosa brittiläisistä työntekijöistä työskentelee alle neljä tuntia jouluista juhlintaa seuraavana päivänä, ja viidesosa joko ilmoittaa olevansa sairaana tai saapuu paikalle myöhässä. Daily Mail -lehden mukaan krapulaisten pikkujoulun juhlijoiden krapula maksaa maan yrityksille jopa 322 miljoonaa euroa menetetyissä miestyötunneissa.

Lisäksi matkayhtiö Lastminute.comin tekemässä tutkimuskessa selvisi, että yksi kymmenestä osallistujasta myöntää katuvansa jotain työpaikan pikkujouluissa tekemäänsä. Tyypillisimpiä pikkujoulumokia olivat työkavereiden haukkiminen, juoruilu ja vanhempien työntekijöiden suuteleminen. Tutkimukseen osallistui 1.500 työtenkijää ympäri Iso-Britanniaa.