Tampere Beatles Happening huutaa hyvän asian puolesta

Viihdeuutiset · Stara.fi

The Beatles julkaisi Love Me Do -esikoissinglensä viisikymmentä vuotta sitten. Tampere Beatles Happening kunnioittaa tätä legendan laukaissutta pikkukiekkoa ja järjestää Suomen ainoaan Beatles-ilmiöön keskittyvään festivaaliin erikoisohjelmaa.

Lauantaina 19. tammikuuta ennen Come Together -pääkonserttia huutokaupataan ajankohtaista ja harvinaista Beatles-materiaalia, ja huutokaupan tuotto ohjataan Yhteisvastuukeräykseen. Huutokaupattavat tuotteet edustavat kuvitusta eri muodoissaan. Esimerkiksi saksalaisen Astrid Kirchherrin signeeraama valokuvajuliste Beatlesista vie 1960-luvun alun Hampuriin, aikaan ja paikkaan, josta yhtye löysi ainutlaatuisen live-olemuksensa.

Taidettaan ovat hyvän asian puolesta signeeranneet myös Mauri Kunnas, Juho K. Juntunen ja Pertti ”Fingerpori” Jarla. Kunnaksen kuva liittyy tuoreeseen Piitles-kirjaan, Juntusen hulvaton pläjäys Kaikkien aikojen The Beatles suomennokset -kokoelmaan ja Jarlalta tarjolla on kaksi Beatles-aiheista Fingerpori-originaalia. Meklarina huutokaupassa toimii Heimo ”Holle” Holopainen.