Kate Middletonin raskaus alkanut tuskaisesti: ”Ei ole tavallista aamupahoinvointia”

Lifestyle · Neea Jokinen

Cambridgen herttuatar Kate Middleton on nykyään maailmanlaajuinen tyyli-ikoni kuninkaallisen avioliittonsa myötä. Aiemmin tässä kuulla paljastui iloinen perheuutinen, kun Middletonin kerrottiin odottavan ensimmäistä yhteistä lastaan prinssi Williamin kanssa.

Kate Middletonin raskauden ensimmäiset viikot eivät ole sujuneet mutkitta, sillä kuninkaallinen neitokainen joutui äskettäin sairaalaan rajun aamupahoinvoinnin takia. Lääkäreiden mukaan Middleton kärsii vaikeasta aamupahoinvoinnista hyperemesis gravidarumista, eli hyperemeesistä. Lääkäri Marlena Fejzon mukaan hyperemeesistä kärsivät saavat esimerkiksi todella rajuja oksennuskohtauksia.

– Hyperemeesi ei ole tavallista aamupahoinvointia. Olemme hoitaneet sellaisia odottavia äitejä, jotka ovat oksentaneet niin paljon, että heidän tärykalvonsa ovat puhjenneet ja kylkiluut murtuneet. Ruoka ei pysy sisällä, Marlena Fejzo kertoi E!-sivustolle.

Lääkäri kehottaa Kate Middletonia huolehtimaan nesteiden juomisesta, sillä hänen pitää huolehtia elimistönsä nestetasapainosta. Lisäksi odottavan äidin tulee yrittää pitää ruoka sisällä saadakseen tärkeitä vitamiineja ja ravintoaineita.

Catherine “Kate” Middleton avioitui prinssi Williamin kanssa 29. huhtikuuta 2011. Pariskunnan kuninkaallisia häitä katsoi noin kaksi miljardia ihmistä. Näyttävien häiden todellinen uutispommi oli kuitenkin Kate Middletonin siskon Pippa Middletonin esiintyminen isosiskonsa kaasona. Valkoiseen ihoanuolevaan kaasonpukuun sonnustautunut Pippa nousi samantien supertähdeksi.