Matkustaja yritti säästää lentokentällä: 70 vaatekappaletta päälle ja matkatavarat taskuihin

Matkailu · Tim Isokivi

Lentäminen saattaa käydä kalliiksi, mikäli matkustajalla on liikaa ylimääräistä matkatavaraa mukanaan. Taannoin Kiinasta Keniaan matkustamassa ollut mies yritti säästää matkakuluissa suomalaisillekin tutulla tavalla, mutta epäonnistui.

Guangzhou Baiyunin lentokentältä koneeseen nousemassa ollut mies ei halunnut maksaa matkatavaroidensa ylipainosta aiheutuneita kuluja. Niinpä hän puki etukäteen päälleen peräti 70 vaatekappaletta näyttäen Guangzhou Daily -lehden mukaan lähinnä sumopainijalta. Ongelmat alkoivat, kun hän käynnisti metallinpaljastimen hälytyksen, ja lentokentän työntekijät alkoivat tekemään miehelle ruumiintarkastusta.

Miehellä oli yllään samaan aikaan yli 60 paitaa ja yhdeksät farkut. Pihi matkustaja olisi ehkä onnistunut tempauksessaan, mikäli hän ei olisi täyttänyt taskujaan metallinpaljastimen hälytyksen laukaisseilla pattereilla, latureilla ja muistitikuilla. Mies tunnusti yrittäneensä välttyä erikoisella keinollaan ylimääräisistä matkatavaroista aiheutuvilta lisämaksuilta. Daily Chilli -verkkosivuston mukaan ei ole tiedossa, saiko mies nousta lennolleen tapauksen selviämisen jälkeen.