Feministiryhmän tempaisi – pikkuhousuiskuja Victoria’s Secret -liikkeisiin

Lifestyle · Meri Pulkkinen

Victoria’s Secret -alusvaatemerkki tunnetaan maailmalla erityisesti siitä, että merkin malleina toimivat mallimaailman kuumimmat kaunottaret. Yleensä Victoria’s Secret -mallit ampaisevatkin maailmanlaajuiseen suosioon. Nyt kyseinen alusvaatemerkki on kuitenkin noussut otsikoihin malliensa sijaan alushousujen takia.

Amerikkalainen FORCE: Upsetting Rape Culture -feministiryhmä on nimittäin alkanut kampanjoimaan Victoria’s Secret -ketjun myymiä alushousuja vastaan, Daily Mail -lehti uutisoi. Tunnetun alusvaatemerkin tarjonnasta löytyy muun muassa sellaisia alushousuja, joissa lukee ”Unwrap Me”. Neitokaisten avaamiseen vihjaavat pikkuhousut ovat saaneet feministijärjestön hermostumaan.

Kuva: Upsettingrapeculture.com
Kuva: Upsettingrapeculture.com

FORCE onkin ryhtynyt vastaiskuun, jossa järjestön jäsenet käyvät viemässä ketjun myymälöihin ”Unwrap Me” -pikkuhousujen viereen omia alushousujaan. Ryhmän kampanjapikkuhousuissa lukee ”No means no” ja ”Respect”. Oikeiden Victoria’s Secret alusvaatteiden näköisiksi tehdyt feministialushousut ovat herättäneet verkossa paljon keskustelua.

Victoria’s Secret ei kuitenkaan liiemmin arvosta ryhmän toimia, sillä he ovat jo oikeusteitse yrittäneet sulkea feministiryhmän verkkosivut. Daily Mailin mukaan FORCE on kampanjansa ansiosta saanut paljon kyselyjä, joissa tiedustellaan mistä heidän alushousujaan voi ostaa. Ryhmä ei kuitenkaan voi myydä alushousuja oikeusjutun pelossa.