Mies, tiesitkö tämän kuukautisista? Lehti listasi yleisimmät myytit

Lifestyle · Neea Jokinen

Kuukautiset voivat aiheuttaa naisille esimerkiksi turvotusta, päänsärkyä, vatsakipuja ja muutenkin ärtynyttä oloa. Naisten menstruaatiosta liikkuu paljon myyttejä, joihin varsinkin miehet saattavat uskoa. Nyt verkossa on listattu yleisimmät kuukautisiin liittyvät myytit.

Modern Man -sivustolla julkaistun listauksen mukaan yleisin miesten uskoma kuukautismyytti liittyy seksiin. Jotkut nimittäin luulevat, ettei nainen pysty tai halua harrastaa seksiä menkkojen aikana. Kuukautisten aikana harrastettu seksi voi aiheuttaa molemmille osapuolille nautinnon tunteita ja lievittää stressiä.

”Menkkaseksi” voi tuottaa etenkin naiselle kipua lievittäviä tuntemuksia. Orgasmin myötä vapautuvat hormonit ja lihasliikkeet voivat nimittäin lievittävät kuukautiskramppeja. Tuoreessa parisuhteessa elävä nainen saattaa kieltäytyä seksistä verisen viikon aikana, koska hän pelkää kumppaninsa reaktiota. Pariskuntien kannattaakin selvittää molempien osapuolien tuntemukset kuukautisseksistä.

Jotkut miehet luulevat, ettei nainen voi tulla raskaaksi kuukautisten aikana. Siittiöt voivat kuitenkin elää elimistössä jopa viiden päivän ajan. Jos harrastaa suojaamatonta seksiä, nainen voi tulla milloin tahansa raskaaksi.

Joidenkin miesten mielestä kuukautisten tuomat ärsytysoireet ja kiukkukohtaukset ovat liioiteltuja. Yhdysvaltojen synnytyslääkäreitä ja gynekologeja kouluttavan yliopiston tutkimuksen mukaan lähes kaikki naiset ovat joskus tunteneet kipua kuukautisten aikana. Tutkimuksen mukaan 85 prosenttia naisista on kärsinyt PMS-oireista, eli masennustilasta. Miehen kannattaakin antaa naiselle tilaa ja tukea, jos kumppani tuntuu olevan kuukautisten aikaan väsynyt tai masentunut.

Yksi yleisimmistä kuukautismyyteistä liittyy meressä uiskenteleviin otuksiin. Jotkut nimittäin uskovat, että menstruaatiota läpikäyvän naisen alapääveri houkuttelee haikaloja, jos nainen ui meressä. Tutkimukset osoittavat, ettei kukaan ole koskaan löytänyt todisteita kuukautiskierron veren aiheuttamista haihyökkäyksistä. Tutkimusten mukaan dokumentoidusta hain hyökkäyksen uhreiksi joutuneista henkilöistä suurin osa on ollut vesiurheilua harrastavia miehiä.

Jotkut miehet luulevat, että tamponin asettaminen luo tyydyttävää, seksin kaltaista tunnetta. Sivuston mukaan myytti on täyttä puppua, sillä tamponia ei voi edes verrata penikseen. Jotkut puolestaan uskovat, että kuukautisveri poikkeaa elimistön normaalista verestä. Kuukautiskierron veri voi aiheuttaa monille miehille hämmennystä sen väriyhdistelmien takia. Alapäästä ulosvirtaava veri on kuitenkin täysin samaa verta, joka kiertää naisen elimistössä.