Pilapuheluskandaali: Itsemurhaviestien sisältö paljastettiin

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kerroimme aiemmin tällä viikolla kuinka australialaisen 2Day Fm -radiokanavan juontajien viime viikon tiistaina tekemästä pilasoitosta nousi suuri kansainvälinen kohu, kun soitto johti oletettavasti Jacontha Sadanha -nimisen sairaanhoitajan itsemurhaan.

Nyt on selvinnyt, että Lontoon kuninkaallisessa sairaalassa työskennellyt Jacontha Sadanha jätti jälkeensä peräti kolme itsemurhaviestiä. Yhdessä hän kritisoi työpaikallaan saamaansa kohtelua. Daily Mirror -lehden mukaan kirje on nyt saanut Sadanhan aviomiehen Barbozan sekä heidän kaksi lastaan vaatimaan vastauksia sairaalan edustajilta hoitajan kuolemaan liittyen.

Lehden mukaan Jacontha tilittää pisimmässä kirjeessään saaneensa huonoa kohtelua sairaalan muulta henkilökunnalta, erityisesti pilasoiton jälkeen. Kaksi muuta kirjettä käsittelevät pilasoiton Jaconthalle aiheuttamaa henkilökohtaista järkytystä ja hänen toivomiaan hautajaisjärjestelyjä. Rikoskomisario James Harmanin mukaan Jaconthan kollega löysi Jaconthan hirttäytyneenä sairaalan hoitajien asuintiloista, eikä mikään viittaa rikokseen.

Radiojuontajat Mel Greig ja Michael Christian soittivat radio-ohjelmassaan pilapuhelun Lontoon kuninkaalliseen sairaalaan. He esiintyivät puhelussa Iso-Britannian kuningattarena ja prinssi Charlesina, ja onnistuivat tivaamaan hoitohenkilökunnalta yksityiskohtia Cambridgen herttuatar Kate Middletonin raskaudesta. Puhelun eteenpäin ohjannut 46-vuotias hoitaja Jacintha Saldanhan löydettiin viime perjantaina kuolleena.