Fifty Shades of Grey paransi pariskuntien seksielämää

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

E.L. Jamesin kynästä syntynyt Fifty Shades of Grey -kirja on kuluneen vuoden aikana saavuttanut huiman menestyksen ympäri maailmaa. Nyt uusimman tutkimuksen mukaan kyseisen kolmiosaisen kirjasarjan vaikutus on ulottunut pariskuntien seksielämään.

Maailmanlaajuisen kyselyn tulosten mukaan seksisessiot kestävät nykyään pariskunnilla pidempään, sillä he ovat eroottisen teoksen ansiosta ottaneet enemmän aikaa lemmiskelyyn. LELO-seksilelujen valmistajan tekemässä tutkimuksessa haastateltiin 10.000 25 – 50 -vuotiaita naisia.

https://www.stara.fi/2012/12/16/fifty-shades-of-grey-parantaa-seksielamaa/

Vastaajat olivat kahdeksasta eri maasta. Heidän antamiensa tietojen mukaan naisista on tulossa dominoivampia makuuhuoneessa. Heistä yli 76 prosenttia kertoo kumppanilleen täydellisesti, mitä haluaa lemmenleikeiltään.

47 prosenttia neitokaisista harrastaa mielellään sitomisleikkejä sängyssä. Seksisessioiden ajallinen kesto on kasvanut pareilla 15 minuuttia viime vuodesta, ja seksiä myös harrastetaan keskimäärin kolme kertaa viikossa.

Fifty Shades -ilmiö on vaikuttanut siihen, että rakastavaiset lisäävät mielellään seikkailullisempia yksityiskohtia rakasteluunsa. Kolme neljästä on kokeillut roolileikkejä. 73 prosenttia vastaajista harrasti seksiä autossa, 36 prosenttia julkisessa puistossa ja 22 prosenttia työpaikan toimistolla.

71 prosenttia naisista myös lähettelee tuhmia tekstiviestejä partnereilleen. Vielä useammilla suhteen värinää pidetään yllä puhelinseksillä, sillä siitä on tullut tapa 73 prosentille kyselyyn vastaajista. LELO:n myynti- ja markkinointijohtajan Donna Faron mielestä tulokset kertovat naisten seksuaalisesta vapautumisesta.

– BDSM-tarvikkeiden kulutuksen lisääntyminen kertoo siitä, että naiset ovat sinut halujensa kanssa. He kommunikoivat kumppaniensa kanssa avoimemmin, kertoo Faro Daily Mail -sivustolle.