Adressi vaatii Kuolemantähden rakentamista Yhdysvalloille: ”Vahvistaa kansallista turvallisuutta”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen lakien mukaan Valkoisen talon täytyy ottaa harkintaansa kansalaisten vetoomukset, mikäli niiden puolesta saadaan kerättyä yli 25.000 ihmisen allekirjoitukset. Yhdysvaltain hallitus onkin saamassa käsittelyynsä nyt hyvin poikkeuksellisen kansalaisadressin.

Kyseessä on adressi, jossa vaaditaan Star Wars -elokuvista tutun Kuolemantähti-avaruusaseman rakentamista. Vetoomus on kerännyt tähän mennessä jo 27.000 henkilön allekirjoitukset. Vuonna 1977 julkaistussa Tähtien Sota -elokuvassa ensimmäisen kerran nähty Kuolemantähti on pallon muotoinen, pienen kuun kokoinen avaruusasema.

Kuva: Lucasfilm
Kuva: Lucasfilm

Galaktisen Imperiumin täydellinen ase oli elokuvan tarinan mukaan kykeneväinen tuhoamaan kokonaisia planeettoja. We The People -verkkosivustolla parhaillaan kerättävä adressi vaatii Yhdysvaltojen hallitusta aloittamaan oman Kuolemantähden rakentamisen vuoteen 2016 mennessä.

– Keskittämällä puolustusvoimat Kuolemantähden kaltaiseen asejärjestelmään, hallitus voisi työllistää suuren määrän rakentajia, insinöörejä ja avaruustutkijoita sekä vahvistaa kansallista turvallisuutta, sivustolla perustellaan.

Yhdysvaltain Pennsylvaniassa sijaitsevan Lehighin yliopiston opiskelijat arvioivat viime helmikuussa, kuinka kalliiksi Kuolemantähden rakentaminen tulisi tosielämässä. Daily Mail -lehden mukaan opiskelijat arvioivat, että nykyisessä taloustilanteessa Kuolemantähden rakentaminen kustantaisi noin 852 kvadriljoonaa dollaria. Tarvittavan teräsmäärän hankkiminen vaatisi puolestaan noin 833.315 vuoden kaivostyöt.