Khloe Kardashian suivaantui Instagramille: ”Poistan Instagramin 16. tammikuuta”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Instagram-kuvapalvelu on aiheuttanut laajamittaista kohua alkuvuodesta voimaan astuvien uudistustensa myötä. Palvelun uusien käyttäjäehtojen mukaan Instagram saa nimittäin luovuttaa käyttäjiensä kuvia esimerkiksi mainostajien käyttöön ilman erillistä korvausta tai ilmoitusta.

Tämä luonnollisesti suututti miljoonat Instagram-kuvapalvelun käyttäjät, jotka haluaisivat pitää jakamiensa kuviensa oikeudet itsellään. Instagramin käyttäjien joukossa on myös lukuisia julkisuuden henkilöitä, joista monet ovat tuoneet kritiikkinsä uudistuneita käyttöehtoja kohtaan näkyvästi esille.

Heidän joukossaan ovat esimerkiksi Kardashianin perheen jäsenet Kim ja Khloe sekä Kendall Jenner ja Lauren Conrad – kaikki innokkaita kuvapalvelun käyttäjiä, jotka ovat valmiita jättämään Instagramin, mikäli uudet muutokset astuvat voimaan.

– Luin juuri Instagramin uusista toimintatavoista… Niin surullista, näyttää siltä, että poistan Instagramin 16. tammikuuta. Toivottavasti se tulee muuttumaan, Khloe Kardashian kirjoitti Twitterissä.

Myös esimerkiksi näyttelijä Olivia Wilde, muusikko Pink, televisiotähti Anderson Cooper sekä kohumalli Coco ovat osoittaneet suuttumuksensa sivuston uudistettuja käyttäjäehtoja kohtaan. Monet ovat myös kertoneet harkitsevansa vaihtoehtoisten palvelujen käyttäjiksi siirtymistä.

Instagramin uudistukset astuvat voimaan 16. tammikuuta 2013, jolloin käyttäjien täytyy joko hyväksyä uudet ehdot tai lopettaa palvelun käyttö. Nettijätti Facebook osti viime keväänä jatkuvasti suosiotaan kasvattaneen kuvapalvelunpalvelun. Instagramin avulla älypuhelimien käyttäjät voivat muokata ja jakaa kuviaan helposti. Kyseessä oli alun perin puhtaasti älypuhelimien käyttäjille suunnattu palvelu, mutta Facebook-kaupan myötä myös sen perinteisempää verkkosivustoa on kehitetty eteenpäin.