Näin naisen alapään sheivaus vaikuttaa seksiviettiin – ja yhdynnän kestoon

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Entisaikaan naiset eivät bikinirajojaan liiemmin siistineet, ja kauniimman sukupuolen alapäissä olikin pitkään vallalla luonnollinen suuntaus. Sittemmin muotiin on tullut alapään karvojen trimmaus erilaisine ilmentymineen.

Nyt eräässä tutkimuksessa on selvitelty alapään trimmaamisen ja seksuaalisen kanssakäymisen välistä yhteyttä. Seksuaalitutkija Debra Herbenick tutki tiiminsä kanssa lähes 2.500 iältään 18 – 68 -vuotiaan amerikkalaisen naisen suhtautumista omiin häpykarvoihinsa.

Tutkimuksen mukaan 42,5 prosenttia naisista antoi karvoituksensa olla luonnontilassa. Noin 30 prosenttia heistä siisti häpykarvojaan yhdestä kahteen kertaan viikossa. 17 prosenttia innostui trimmailemaan karvoitustaan 3 – 5 kertaa viikossa.

Suurin osa, eli 87 prosenttia itseään siistivistä naisista ajeli karvoitustaan. Kaksi prosenttia vahasi ne pois, ja vain prosentti vastaajista teki molemmat. Tutkijoiden mukaan oli selvää, että alapään trimmaamisella oli yhteyttä seksuaaliseen kanssakäymiseen.

Päivinä, jolloin naiset ajelivat karvoitustaan, heillä oli todennäköisemmin seksiä satunnaisen partnerin kanssa. Samoin naiset tunsivat seksiviettinsä kasvavan siistimisen myötä. Lisäksi heidän vaginayhdyntänsä kestivät kauemmin noina päivinä, kertoi Buzzfeed-sivusto.