Crocs-väärentäjät vankilaan – väärennöksiä 7,4 miljoonan euron edestä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvalloissa Coloradon Boulderissa valmistettavien Crocs-kenkien ystävien kannattaa tarkistaa kenkiensä aitous, sillä ympäri maailmaa huikean suosion saavuttaneet kengät ovat saaneet myös väärentäjät liikkeelle.

Nyt kiinalaiset vale-Crocsien valmistajat ovat joutuneet telkien taakse. 18 Crocs-kenkien väärentäjää jäi kiinni ja tuomittiin kahdeksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen. Kiinan viranomaiset takavarikoivat 128.752 paria väärennettyjä Crocseja, joiden arvon arvioidaan olevan noin 7,4 miljoonaa euroa. Vankeusajan lisäksi väärentäjät joutuvat maksamaan 19.000 euron edestä korvauksia.

– Pitkät vankeusajat ja korvausvaatimukset osoittavat, kuinka tosissaan Kiinan viranomaiset ovat auttaessaan meitä Crocs-väärennösten hävittämisessä. Me emme hyväksy väärentäjiä, jotka vaarantavat imagoamme. Jatkamme yhteistyötä poliisien kanssa löytääksemme kaikki, jotka käyttävät Crocsin nimeä ilman lupaa, yhtiön edustaja Dan Hart julisti Daily Mail -lehdelle.

Vuonna 2002 perustettu Crocs-yhtiö on myynyt yli 200 miljoonaa paria suosittuja kenkiään yli 90 maassa. Yhtiö juhlisti vuonna 2011 miljardin dollarin voittoaan.