Suomalainen peliyhtiö singahti maailman tuottoisimmaksi – Roviokin jäi jalkoihin!

Digi · Stara.fi

Suomalainen peliyhtiö Rovio tunnetaan maailman suosituimpiin peleihin lukeutuvasta Angry Birdsistä, mutta hittipelistään huolimatta Rovio on nyt jäänyt toisen suomalaisyhtiön jalkoihin. Supercell on nimittäin tehnyt historiaa ja noussut maailman eniten tuottavaksi iOS-alustan peliyhtiöksi.

Taannoin Tietoviikko-lehdeltä Vuoden kasvuyritys -palkinnon saanut Supercell on nyt jättänyt taakseen kaikki muut peliyhtiöt Applen iOS-käyttöjärjestelmän peleissä, sillä yhtiö nousi marraskuussa pelijätti Electronic Artsin ohi iOS-listan paalupaikalle. Kolmantena listalla on GREE ja neljäntenä Rovio. Viiden joukkoon mahtuu myös Gameloft.

– Haluamme olla maailman paras pelitalo. Silloin kansainväliset markkinat ovat välttämättömyys, yhtiön luova johtaja Mikko Kodisoja kertoi taannoin Tietoviikolle.

Kaiken lisäksi suomalaisyhtiön jättimäinen menestys on saavutettu vain kahdella pelillä. Clash of Clans ja Hay Day -peleistään tunnettu Supercell on perustettu vuonna 2010, joten kasvu on ollut huikeaa. Yhtiön liikevaihdon arvioidaan olevan noin 100 miljoonaa euroa.