Paavi peittosi Justin Bieberin Twitterissä

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Twitter käy Facebookin kanssa kovaa kilpailua internetin sosiaalisten medioiden herruudesta. Facebook-profiili on jo yli miljardilla ihmisellä, kun taas Twitter ylitti viime kesänä 500 miljoonan käyttäjän rajapyykin. Twitter nauttii suuresta suosiosta etenkin julkisuuden henkilöiden ja heidän tekemisiään seuraavien fanien keskuudessa.

Twitter sai taannoin yhden tunnetun ja vaikutusvaltaisen käyttäjän lisää, kun 85-vuotias paavi Benedictus XVI liittyi sosiaaliseen mediaan. Paavi on heti tehnyt Twitter-historiaa rikkomalla aikaisemmin 18-vuotiaan Justin Bieberin hallussa olleen ennätyksen uudelleentwiittausten määrässä suhteutettuna seuraajien määrään. Vatikaani nimittäin ilmoitti Benedictus XVI:n ensimmäisen viestin sosiaalisessa mediassa saavuttaneen torstaina 2,1 miljoonaa uudelleentwiittausta.

Justin Bieberin ennätys uudelleentwiittauksissa on 31,7 miljoonaa, mutta hänen Twitter-tilillään on noin 15 kertaa enemmän seuraajia. Paavi Benedictus XVI käyttää sivustolla nimeä @pontifex, ja hän on tähän mennessä kirjoittanut seitsemän viestiä sosiaaliseen mediaan. Katolisen kirkon johtaja on twiitannut esimerkiksi englannin, italian, saksan ja arabian kielillä, siinä missä Bieber on toistaiseksi jakanut faneille mietteitään vain englanniksi.