90-vuotias Christopher Lee julkaisee heavylevyn

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläinen näyttelijäveteraani Christopher Lee tuli aikoinaan tunnetuksi etenkin Kreivi Draculan roolista. Vuonna 2009 näyttelijä sai merkittävän tunnustuksen elämäntyöstään hyväntekeväisyyden ja elokuvien saralla, kun hänet aateloitiin ritariksi.

Nyt jo 90 vuoden ikään ehtinyt näyttelijä aikoo vaihteeksi kunnostautua myös musiikin puolella. Christopher Lee on nimittäin julkaisemassa levyllisen tulkitsemiaan joululauluja heavy metal -versioina. Klassista laulua opiskellut Lee on aikaisemmin vieraillut esimerkiksi Manowar ja Rhapsody of Fire -yhtyeiden levyillä. A Heavy Metal Christmas -joululaululevy julkaistaan digitaalisessa muodossa iTunes-musiikkipalvelussa.

Christopher Lee on kerännyt laajaa arvostusta kriitikoilta vuonna 1973 julkaistulla elokuvallaan The Wicker Man, ja sen jälkeen hän tähditti muun muassa James Bond -elokuvaa Kultainen ase. Parhaiten hänet muistetaan kuitenkin Draculan roolistaan. Sittemmin Christopher Lee on tähdittänyt muiden muassa Taru Sormusten Herrasta ja Star Wars -elokuvia.