Hämmentävä perunalastu-maku Kiinan markkinoille – maistuisiko sinulle?

Lifestyle · Tim Isokivi

Suomessa suosittuja perunalastumakuja ovat esimerkiksi Sour Cream & Onion, Barbeque ja monet grillimaustetut maut. Eri maissa perunalastuja maustetaan kuitenkin monilla erilaisilla tavoilla. Iso-Britanniassa suosittuja ovat suolan ja etikan makuiset sipsit, kun taas esimerkiksi Egyptissä on tarjolla kebabin ja viinilehtikääröjen makuisia lastuja.

Tuore erikoisuus perunalastujen maailmassa ovat Lay’s-yhtiön markkinoille tuomat sipsit, joissa yhdistyvät kanan ja Pepsi-colan maut. Ad Age -verkkosivusto kuvailee makua hieman samanlaiseksi kuin grilliruoissa, mutta makealla jälkimaulla. Tuote on valitettavasti toistaiseksi saatavilla ainoastaan Kiinassa, jossa kolajuomia käytetään usein lihan marinoimiseen.

Kuva: Pepsi
Kuva: Pepsi

– Me ajattelimme, että olisi upeaa, jos voisimme yhdistää perunalastuissa kolan ja kanan maun. Se on suosittu yhdistelmä Kiinassa. Lisäksi olisi hienoa, jos mukana olisi yksi suosituimmista virvoitusjuomista, PepsiCo:n Kiinan markkinointipäällikkö Richard Lee kertoi Daily Mail -lehdelle.

Lay’s-yhtiön tavoitteena on uuden tuotteen myötä tuoda fuusiokeittiön maut sipseihin. Yhtiö tuo joka vuosi uuden perunalastumaun Kiinan markkinoille. Menneiden vuosien erikoisuuksia ovat esimerkiksi sitruunatee, kurkku, sekä tulinen ja hapan kalakeitto.