Hämmentävä perunalastu-maku Kiinan markkinoille – maistuisiko sinulle?

Lifestyle · Tim Isokivi

Suomessa suosittuja perunalastumakuja ovat esimerkiksi Sour Cream & Onion, Barbeque ja monet grillimaustetut maut. Eri maissa perunalastuja maustetaan kuitenkin monilla erilaisilla tavoilla. Iso-Britanniassa suosittuja ovat suolan ja etikan makuiset sipsit, kun taas esimerkiksi Egyptissä on tarjolla kebabin ja viinilehtikääröjen makuisia lastuja.

Tuore erikoisuus perunalastujen maailmassa ovat Lay’s-yhtiön markkinoille tuomat sipsit, joissa yhdistyvät kanan ja Pepsi-colan maut. Ad Age -verkkosivusto kuvailee makua hieman samanlaiseksi kuin grilliruoissa, mutta makealla jälkimaulla. Tuote on valitettavasti toistaiseksi saatavilla ainoastaan Kiinassa, jossa kolajuomia käytetään usein lihan marinoimiseen.

Kuva: Pepsi
Kuva: Pepsi

– Me ajattelimme, että olisi upeaa, jos voisimme yhdistää perunalastuissa kolan ja kanan maun. Se on suosittu yhdistelmä Kiinassa. Lisäksi olisi hienoa, jos mukana olisi yksi suosituimmista virvoitusjuomista, PepsiCo:n Kiinan markkinointipäällikkö Richard Lee kertoi Daily Mail -lehdelle.

Lay’s-yhtiön tavoitteena on uuden tuotteen myötä tuoda fuusiokeittiön maut sipseihin. Yhtiö tuo joka vuosi uuden perunalastumaun Kiinan markkinoille. Menneiden vuosien erikoisuuksia ovat esimerkiksi sitruunatee, kurkku, sekä tulinen ja hapan kalakeitto.

Uusimmat