Rakkauden rasvaprosentti: Mikko Nousiainen ja Miina Maasola haastattelussa

Haastattelut · Stara.fi

Suomalainen romanttinen komediaelokuva Rakkauden rasvaprosentti sai äskettäin ensi-iltansa. Elokuvan päätähtinä nähdään Mikko Nousiainen ja Miina Maasola, jotka Stara tapasi elokuvan tiimoilta Tampereella.

Elokuvassa päähahmot Stigu ja Ella ovat avoimessa seksisuhteessa, johon ei haluta sekoittaa lainkaan tunteita. Leffan kuvauksissa Nousiainen ja Maasola pääsivät tutustumaan myös Eukonkannon MM-kilpailuihin, sillä osa elokuvan kohtauksista kuvattiin maailmankuulussa urheilutapahtumassa.

– Se oli aika hurjaa menoa. Hyvin oli sitä taltioitu. Se oli haastava kuvauspäivä, kun on paljon ihmisiä ja vapaaehtoisia. Mahtavaa, että tällaista on nyt saatu, Miina Maasola kertoi Eukonkannosta Staralle.

Tapahtumaa ei lavastettu elokuvaa varten, vaan sen sijaan elokuvan kuvaukset piti sopeuttaa mahdollisimman sulavasti tapahtuman aikatauluihin. Paikalla oli tuhansia ihmisiä ja aikataulu oli tiukka. Siksi myös elokuvan kuvauksille asetettiin uudenlaisia haasteita.

– Oli se aika haastavaa. Meillä oli siis semmoinen kahden tunnin gäppi, jossa piti kuvata aika paljon silloin, kun kisat eivät olleet käynnissä. Siinä oli sellainen pieni paussi ja se oli aika minuuttipeliä. Tehokasta, ja debyyttiohjaaja Mikko hoiti hienosti sen koko laivan satamaan, Mikko Nousiainen kiitteli.

Nousiaisen roolihahmo elokuvassa on Stigu-niminen mainostoimiston tähtisuunnittelija, joka ei enää ole aivan uransa huipulla. Nousiainen esittikin valkokankaalla odottamattoman hyvin väsynyttä ja lähes loppuunpalanutta nuorta miestä. Oliko kyse siis vain maskeerauksesta?

– Siitäkin varmasti. Mä oon muutenkin väsynyt ihminen, mutta kun kesällä vielä ravasin kuvauspäivien jälkeen tuolla Hämeenlinnan kesäteatterin treeneissä, niin mulla tuli aika pitkiä päiviä. Se oli kuitenkin tiedossa, eli se oli kuukauden pläjäys. Päätin että jaksan sen ja jaksoin. Se sopi kuitenkin tuohon hyvin, Nousiainen paljasti.

– Se oli metodinäyttelemistä, Maasola lisäsi.

Miina Maasolalle ei ollut epäselvää mikä kuvauspäivä oli projektin kohokohta, sillä hänen syntymäpäiviään päästiin juhlimaan kesken kuvausten.

– No, Eukonkannon mä muistan siitä, että silloin oli mun syntymäpäivä ja vähän epätavallinen päivä. Me mentiin hyvin eri tunnelmiin, kun mentiin sinne maaseudulle heti samana päivänä vielä. Ne olivat aika tehokkaasti käytettyjä päiviä ne kuvauspäivät. Kaikkinensa jäi hyviä muistoja kauniista Helsingistä, Suomen kesästä ja hyttysistä. Tosi hyvä tiimi oli ja hyvä henki kuvauksissa, Miina muisteli.

Syntymäpäivät kuvauksissa kuulostaa aina mielenkiintoiselta, sillä kuvauksissa tiimi hioutuu usein tiiviiksi ja tunnelmat kuvauspäivien jälkeen ovat usein hyvinkin korkealla. Samasta syystä myös näyttelijän syntymäpäiviä juhlittiin asianmukaisin tavoin.

– Muistatko sen ravintolan missä oltiin? Mikko Nousiainen tiedusteli kollegaltaan.

– Muistan mä, mutta en sen nimeä, Maasalo naureskeli.

– Janoinen puu. Iisalmessa on sen niminen yökerho. Terveisiä sinne! Nousiainen totesi.

– Joo, terveisiä vaan Iisalmeen, Maasola toivotti.

Rakkauden rasvaprosentti -elokuvassa nähdään runsaasti upeita suomalaisia kesämaisemia niin yöllisestä Helsingistä kuin maaseudun rauhastakin. Joulun alla, vuoden pimeimpään aikaan, oli ajankohtaista tiedustella mikä leffan päätähdille on parasta Suomen kesässä.

– Valo ja lämpö… ja mölkky! Miina latasi heti.

– Mökkeily ehdottomasti. Se on ainakin mulla sellainen, mikä lataa akkuja kaikista parhaiten, Mikko lisäsi.

Kesäistä elokuvaa kuvattiin myös eräällä kesämökillä.

– Niin kuvattiin. Se oli yksi kuvauspäivä – tai puoli päivää. Me käytiin siellä uimassa kymmenasteisessa meressäkin. Se oli kylmää, Mikko muisteli.

Mikko Nousiainen teki aikoinaan läpimurron ensimmäisessä Levottomat-elokuvassa, jonka myötä hänestä tuli tunnettu tähti ja monien suomalaisten naisten seksisymboli. Nyt Rakkauden rasvaprosentti -elokuvassa perusteema pyörii jälleen vahvasti seksin ympärillä.

– Niin… Kauheen moni sen nyt yhdistää siihen. Mä en osaa nähdä sitä niin, koska se oli tyylilajiltaan niin eri ja kaikkea. Eikä kaveri pyöri kuitenkaan samojen ongelmien kanssa. Mutta kai siinä on joku… Näin ne vuodet vierivät, Nousiainen totesi.

Rakkauden rasvaprosentti -elokuvan tarina perustuu kahden sinkkuihmisen seksisuhteeseen, josta tunteet halutaan pitää kokonaan erossa. Sama teema on nähty myös monissa amerikkalaisleffoissa, kuten taannoin Friends with Benefits -elokuvassa. Olisiko tällainen suhde todellisuudessa mahdollinen?

– Mä en tiedä. Mä uskon rakkauteen, Miina Maasola kiertää tyylikkäästi kysymyksen.

Jocka Träskbäck