Ahdistaako talven pimeys? Tämä ruotsalaiskeksintö auttaisi Suomessakin

Lifestyle · Stara.fi

Viime viikolla vietettiin jälleen vuoden pimeitä päivää, joten nyt päivä pitenee koko ajan hitaasti, mutta varmasti. Pimeää talvea on kuitenkin jäljellä vielä tuskaisen pitkään, ja nyt Ruotsissa on keksitty siihen varsin onnistunut keksintö.

Kuva: Umeaenergi.se
Kuva: Umeaenergi.se

Monissa suomalaisissa kodeissa aamukahvin vieressä palaa kirkasvalolamppu, sillä aamuisin nautittuna siitä on eniten hyötyä. Uumajan kaupungin sähkölaitos on nyt tullut samaan tulokseen ja virittänyt kolmeksi vuoden pimeimmäksi viikoksi 26 bussikatokseen ympäri kaupunkia suurikokoisia kirkasvalolamppuja asukkaita piristämään.

Töihin bussilla matkaavat ruotsalaiset voivat jatkaa kirkasvalo-hoitoaan vielä bussipysäkilläkin. Kirkasvalolla on todettu runsaasti terveydellisiä vaikutuksia, ja sen on tutkittu selvästi piristävän työpäivän alkua.