Levy-yhtiöt kiinni huijauksesta? YouTube iski rajusti Justin Bieberiin ja Rihannaan

Digi Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Erittäin suosittu videopalvelu YouTube on noussut otsikoihin annettuaan kylmää kyytiä usealle levy-yhtiölle. YouTube on nimittäin poistanut muun muassa Sony ja Universal -levy-yhtiöiden artistien videoista katsojalukuja yhteensä peräti miljardien katsojien verran.

Googlen omistama videopalvelu päätti laskea katsojalukuja vilppiepäilyjen takia. Korkeat katsojaluvut olivat antaneet aihetta epäillä, että lukuja oltiin huijaamalla nostettu tähtien imagojen parantamiseksi, The Sun uutisoi. YouTube ei kuitenkaan julkisesti epäile levy-yhtiöiden tai artistien olleen tekemisissä huijauksien kanssa.

Pahimman iskun katsojaluvuissa koki Universal, jonka menestysartisteihin lukeutuvat muun muassa popsensaatio Rihanna ja teinitähti Justin Bieber. Levy-yhtiön katsojaluvut romahtivat yhteensä miljardilla katselukerralla. Sonyn artistien videot menettivät myös huomattavasti katselukertoja, sillä muun muassa Alicia Keysiä edustavan levy-yhtiön katsojaluvut romahtivat 850 miljoonalla katselukerralla.

Edes popin kuninkaan videoita tarjoava kanava ei ollut immuuni katselukertojen karsimiselle. Michael Jacksonin videoista poistettiinkin yhteensä 287 miljoonaa katselukertaa. Menestyslaulajatar Beyoncen videoista riisuttiin myös huomattavat 151 miljoonaa katselukertaa.