Poikabändi ongelmissa – kuolleen jäsenen laulua ei saakaan käyttää

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Irlantilainen poikabändi Boyzone oli uransa huipulla 90-luvulla, mutta toiminut myös sen jälkeen. Yhtyeen jäsen Stephen Gately löytyi lokakuussa 2009 bileillan jälkeen kuolleena hotellihuoneestaan Mallorcalla. Yhtye julkaisi tämän jälkeen Brother-levyn, jolla Gatelyn laulua kuultiin kahdella kappaleella.

Boyzone työstää parhaillaan uutta levyä, jonka tarkoituksena on juhlistaa yhtyeen 20. yhteistä vuotta. Levyllä oli tarkoitus kuulla myös edesmenneen Stephen Gatelyn ääntä. Breakingnews.ie -uutissivuston mukaan yhtyeen ja miehen kuolinpesän edustajien välinen kiista uhkaa kuitenkin nyt estää kyseiset suunnitelmat.

Yhtyeen 36-vuotias jäsen Shane Lynch kertoi Gatelyn työstäneen uutta materiaalia Boyzonen kanssa hieman ennen kuolemaansa. Tulevalla levyllä oli tarkoitus käyttää näistä sessioista peräisin olevia lauluraitoja, mutta tällä tietoa se ei ole kiistan takia mahdollista. Boyzone julkaisi vuosina 1993 – 2000 peräti kuusi listaykköseksi noussutta levyä ja myi maailmanlaajuisesti yli 15 miljoonaa levyä.