Vältä näitä ruokia treffeillä – ettei käy köpelösti

Lifestyle · Neea Jokinen

Monet valitsevat treffien illanviettopaikaksi ravintolan, sillä muiden ihmisten läsnäolo ja hyvä ruoka voivat tehdä tilanteesta rennomman. Ensitreffeillä ravintolan ruokalistalta kannattaa valita helposti syötävä ruoka-annos, sillä esimerkiksi kastiketta ja majoneesia tursuavat hampurilaiset voivat aiheuttaa kiusallisia hetkiä.

Nyt ChaCha-sivuston listauksessa on määritelty ruokia, joita ei kannata syödä treffeillä. Spaghetti jauhelihakastikkeella on monien lempiruokaa, mutta treffeillä pitkien pastanauhojen syöminen voi muuttua likaiseksi puuhaksi. Tomaattikastike voi roiskua suupielille, poskiin ja vaatteisiin, kun imaisee pastanauhoja suuhunsa. Pasta on muuten hyvä valinta esimerkiksi tortellinien muodossa.

Treffeillä toinen osapuoli saattaa häiriintyä, jos ihastus ryystää silmien edessä ruokalistalta valitsemaansa keittoa. Makoisa keitto on huono valinta treffiruoaksi, sillä ryystäminen ei ole kovin monen mielestä viehättävää. Lisäksi keiton syöminen lusikalla voi aiheuttaa roisketahroja vaatteille ja pöydälle.

Treffikumppanit saattavat tilata alkupaloiksi esimerkiksi tortillasipsejä ja salsaa, mutta kyseisten maissilastujen popsiminen voi pilata treffien tunnelman. Suussa rouskuvat sipsit voivat nimittäin häiritä keskustelua ihastuksen kanssa. Rouskuttelu voi myös olla joidenkin mielestä todella epäkiihottavaa. Jos et halua pyyhkiä jatkuvasti suupieliäsi kastikkeesta, kannattaa unohtaa tuhdit hampurilaisannokset ja tacoruoat.

Kanansiivet ovat monille herkkua, mutta treffeillä niiden syöminen voi pilata intiimin keskusteluhetken. Upporasvassa keitetyt kanaruoat likaavat käsiä ja tekevät sormenpäät rasvaisiksi. Jotkut pyyhkivätkin jatkuvasti käsiään kanan syömisen jälkeen ja kasaavat ruoka-annoksensa eteen käsipaperivuoren. Treffien jännittävä ilmapiiri voi haihtua nopeasti, jos toinen osapuoli nuolee sormiaan aina kananuggettinsa syömisen jälkeen.

Uusien ruokalajien maistaminen on suotavaa, mutta treffeillä kannattaa valita ruokalistalta tuttu ja turvallinen syötävä. Itselle ennestään tuntemattoman ruoan syöminen voi nimittäin aiheuttaa jopa tilapäisiä kiputiloja. Vatsa saattaa reagoida voimakkaasti ruokaan, jota ei ole aiemmin sulattanut.

Naisten mielestä on romanttista ja ihailtavaa, jos mies maksaa ravintolalaskun. Treffeillä kannattaa kuitenkin olla tarkkana siitä, minkä hintaluokan annoksen valitsee ruokalistalta. Toinen osapuoli saattaa nimittäin pitää ihastustaan onnenonkijana, jos tämä valitsee listalta kalleimman sisäfilepihvin kaviaarin kera. Paras treffien ruokasääntö on se, ettei tilaa ruokaa, mitä syödään käsin.