Fifty Shades of Grey -elokuvasta K18?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

E.L. Jamesin kynästä syntynyt Fifty Shades of Grey -kirja on kuluneen vuoden aikana saavuttanut huiman menestyksen ympäri maailmaa. Tutkimuksen mukaan kolmiosaisen kirjasarjan hittiteos on myös vaikuttanut positiivisesti miljoonien pariskuntien seksielämään. Kirjasta suunnitellaan parhaillaan elokuvaa.

Kirjan rohkeat seksikohtaukset ovat saaneet aikaan keskusteluja siitä, tullaanko sisältöä kesyttämään laajemmalle yleisölle sopivaksi. Elokuvan käsikirjoittaja Kelly Marcel on kuitenkin vakuuttanut The Sunday Times -lehden haastattelussa, että näin ei tule käymään. Hänen mukaansa elokuva tulee saamaan NC17-ikärajan, joka vastaa Suomessa K18-ikärajaa.

NC17-ikäraja lienee lopulta kuitenkin liioittelua, sillä yleensä tuon rajoituksen saavat Yhdysvalloissa vain kovaa pornoa sisältävät elokuvat. NC17-ikärajaa pidetäänkin suurempien elokuvastudioiden keskuudessa yleisesti kaupallisena itsemurhana. E! News -verkkosivuston mukaan Universal-elokuvayhtiön edustaja on todennut, ettei käsikirjoitus ole vielä edes valmis, eikä elokuvan suunnitellusta ikärajasta ole siten vielä minkäänlaista tietoa.