Odottamaton kunnia: Subin hittisarjasta nimi uudelle eläinlajille

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suosittu amerikkalainen komediasarja Rillit huurussa, eli The Big Bang Theory, pyörii jo kuudetta tuotantokauttaan. Kämppiksinä asuvien fyysikoiden elämän ympärillä pyörivä televisiosarja on voittanut useita palkintoja esimerkiksi parhaana komediasarjana. Suomessa sarja nähdään Sub-kanavalla.

Rillit Huurussa -sarja on nyt saanut varsin erikoisen, mutta sarjan teemaan sopivan kunnianosoituksen. Brasilialainen biologi Andre Nemesio on nimittäin antanut löytämänsä uuden mehiläislajin nimeksi Euglossa Bazinga, hittisarjassa käytetyn bazinga-iskulauseen mukaan. Bazinga on termi, jota sarjan suosittu hahmo Sheldon Cooper käyttää onnituttuaan tekemään käytännön pilan toiselle hahmolle.

Rillit Huurussa -tuottaja Steven Molaro kertoo, että sarjan tekijät ovat aina imarreltuja tiedekommuunin osoittaessa kunnioitusta sarjaa kohtaan. Hänen mukaansa myös Sheldon Cooperille olisi suuri kunnia tietää, että Euglossa Bazinga on nimetty hänen mukaansa. Smithsonian-lehden mukaan tämä ei ole suinkaan ensimmäinen kerta, kun tieteellinen löytö on nimetty hahmon mukaan. Hänen mukaan on nimetty myös 246247 Sheldoncooper -asteroidi.