Suomalaiset rikkovat jatkuvasti lakia hiihtoladuilla

Lifestyle · Stara.fi

Kevättalvella Suomessa saavutetaan yleensä parhaat hiihtokelit, jolloin parhaina kevätpäivinä hiihtoladuilla voi olla jopa ruuhkaa. Toivottavasti ruuhkaa on kuitenkin vain hiihtäjistä, sillä ladulla käveleminen on laitonta.

Turun Sanomat raportoi aiemmin tällä viikolla, että ladulla kävelevä ihminen rikkoo kulutustavaroista ja kuluttajapalveluista annettua lakia, koska käveleminen vahingoittaa kuluttajatuotteeksi katsottavaa hiihtolatua. Toiminta on rinnastettavissa ilkivaltaan, koska ladulla kävely on merkeillä kielletty. Sama koskee ihmisten lisäksi myös koiria.

Tamperelainen-lehti kertoo tänään, että lisäksi mahdollisissa onnettomuuksissa vastuu on aina kävelijän. Jos hiihtäjä törmää ladulla olleeseen jalankulkijaan, joutuu jälkimmäinen vastuuseen. Jalanjäljistä ladulle aiheutuneet painaumat ovat nekin vaaratekijöitä.