Missä kuulosuojaimet? Kissa kehrää 98 desibelin voimakkuudella – katso video

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kehrääminen on jokaiselle kissanomistajalle tuttua, sillä ääni syntyy esimerkiksi eläimen ollessa tyytyväinen. Yleensä kissojen kehräämisen desibelimäärä on noin 25 desibeliä. Englannin Torquayssa asuva Merlin-katti kehrää kuitenkin keskimäärin 75 desibelin voimalla.

Kissa on saavuttanut Daily Mail -lehden mukaan parhaimmillaan jopa 98 desibelin voimakkuuden. Esimerkiksi Lontoon metron aiheuttaman äänen desibelimäärä on noin 95 desibeliä. 12-vuotias Merlin pelastettiin aikoinaan löytöeläintalosta Tracy Westwoodin toimesta. Hänen mukaansa Merlin on kehrännyt koko ikänsä kovaäänisesti, ja hän tiesi eläimen olevan mahdollinen ennätyksenrikkoja luettuaan nykyisen ennätyksen saavuttaneesta Smokey-kissasta Guinnessin ennätysten kirjasta.

Smokeyn saavuttama desibelimäärä on vain 67,67 desibeliä, ja Merlinin omistajat toivovatkin kissansa rikkovan aikaisemman ennätyksen myös virallisesti. Kissojen kehräämisen tieteelliset syyt ovat tutkijoille edelleen pitkälti mysteeri. Kotikissat – kuten myös gepardit, puumat ja tiikerit – kehräävät ollessaan tyytyväisiä, mutta joskus myös ollessaan kipeitä tai hermostuneita. Kehrääminen syntyy kissojen äänihuulten ja oheislihasten värinästä.