Naisen aivastuksella uskomattomat seuraukset – päivittäin!

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Aivastaminen on jokaiselle tuttua varsinkin talven flunssakauden aikaan. Kyseessä on ihmiskehon normaali refleksi, jossa tapahtuu nopea uloshengitys. Aivastuksessa on voimaa, sillä siinä pakenevan ilman nopeuden kerrotaan olevan noin 120 kilometriä tunnissa.

Nyt uutisoinnin kohteeksi on noussut 20-vuotias Lauren Harry, joka kärsii Ehlers-Danlosin syndroomasta. Sairauden takia hänen kehonsa sidekudokset eivät kestä rasitusta terveen ihmisen tavoin. Ne reagoivat usein pieneenkin yskähdykseen tai tiellä olevaan töyssyyn hyvin voimakkaasti.

Harryn tapauksessa pelkkä aivastus riittää aiheuttamaan sen, että hänen olkapäänsä menevät sijoiltaan. Kivulias kokemus sattuu naiselle useita kertoja päivässä erilaisissa arkipäivän tilanteissa, joskus jopa parisenkymmentä kertaa.

– Se sattuu todella paljon, mutta en miltei ikinä itke. En halua muiden ihmisten näkevän minua kärsimässä. Ihmiset kysyvät, miksi en vain ota sosiaalietuja ja jää kotiin. Tunnen kuitenkin saman kivun riippumatta siitä, missä olen. Teen mieluummin töitä, kertoi Lauren Harry Daily Mirror -lehdelle.