Tältä Xena-kaunotar Lucy Lawless näyttää nyt

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Näyttelijäkaunotar Lucy Lawless tunnetaan Suomessakin pääasiassa erittäin menestyksekkään Xena-televisiosarjan tähtenä. Lawless on läpimurtoroolinsa jälkeen näytellyt esimerkiksi sarjoissa Battlestar Galactica, Spartacus ja L-Koodi.

Xena-sarjan päättymisestä on tullut kuluneeksi jo 17 vuotta. Edelleen menestyksekästä työtä televisiossa tekevä Lucy Lawless näyttäytyi hiljattain Spartacus: War of the Damned -sarjan ensi-iltatilaisuudessa Los Angelesissa. 44-vuotiaan näyttelijän pinkki mekko ja glitter-koristeiset kengät pitivät huolen siitä, että hänen olemuksensa oli mahdollisimman kaukana soturiprinsessan roolista, mistä hänet edelleen muistetaan parhaiten.

41-vuotias uusiseelantilaissyntyinen Lucy Lawless teki aikanaan ensimmäisen televisioroolinsa Hercules: The Legendary Journeys -sarjassa. Sarjan perusteella kehitettiin vuonna 1995 Xena-niminen spin off -sarja, josta tuli isäntäänsä suositumpi ja joka teki Lawlessista todellisen tähden. 1990-luvun loppupuolella hän menestyi hyvin muiden muassa maailman seksikkäimpien naisten listauksissa. Parhaillaan hänet nähdään Spartacus-sarjassa ja viime vuonna hän vieraili Flight of the Conchords -sarjassa ja tähditti Bitch Slap -elokuvaa.