Alkuperäinen Batman-auto myytiin ME-hinnalla – Bond-autotkin kalpenivat

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Batmanilla on elokuvissa, sarjakuvissa ja televisiossa ollut käytössään mitä erilaisempia kulkuvälineitä. Yksi tunnetuimmista lienee kuitenkin edelleen 1960-luvun ABC-kanavan Batman -sarjan ajankuvaan sopinut Batmobile. Nyt kyseinen kulkupeli on huutokaupattu huippuhintaan.

Arizonan Scottdalessa järjestetyn huutokaupan voitti Rick Champagne -niminen liikemies ja autojen keräilijä. Batmobilen lopulliseksi myyntisummaksi tuli 4,6 miljoonaa dollaria, eli noin 3,5 miljoonaa euroa. Hollywood Reporter -verkkosivuston mukaan Champagne kertoo varttuneensa 60-luvun Batman-sarjan äärellä, ja tulleensa huutokauppaan määrätietoisena siitä, että tulisi olemaan auton uusi omistaja.

1960-luvun Batmobilen suunnitteli Hollywoodin legendaarinen autojen kustomoija George Barris. Auto oli alun perin yhdellä dollarilla ostettu vuoden 1955 Ford Futura, josta Barris rakensi Batmanin kulkuvälineen 15 päivässä noin 11.000 eurolla. Sarjan jälkeen auto pysyi miehen henkilökohtaisissa kokoelmissa.

Batmobilen huutokauppa rikkoi samalla suurimmalla hinnalla myydyn elokuva-auton ennätyksen. Aikaisemmin ennätystä piteli vuonna 2010 huutokaupattu Aston Martin DB5 -auto. Kyseessä on Sean Conneryn 007 ja Kultasormi -elokuvassa ajama auto.